Mindfulness voor kinderen

Binnen praktijk Sentio wordt de cursus mindfulness voor kinderen volgens de methode van Eline Snel verzorgd. Deze 8-weekse cursus is geschikt voor kinderen van 5-12 jaar en wordt aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen van de basisschool (onderbouw- middenbouw- bovenbouw) . Mindfulness voor kinderen; aandacht werkt! Mindfulness voor kinderen is een methode waarbij kinderen leren om hun aandacht te richten en vast te houden. Mindfulness betekent letterlijk; ‘opmerkzaamheid’. Kinderen leren om met behulp van meditatieoefeningen, ademhalingsoefeningen en yogaoefeningen hun aandacht te trainen en te verplaatsen. Daarnaast leren kinderen om contact te maken met hun binnenwereld, waarbij ze op een niet oordelende, milde manier naar henzelf en naar anderen kunnen kijken. Ook gaan kinderen ondervinden hoe ze op een andere manier om kunnen gaan met piekeren en spanningen. Effecten van aandacht werkt!

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is geschikt voor een hele grote groep kinderen, die willen leren omgaan met de vele prikkels waar ze dagelijks mee te maken krijgen. Ook voor kinderen met ADHD en autisme kan mindfulness meer rust en een betere concentratie en focus bieden. Deze training wordt verzorgd door Diana Rozestraten, orthopedagoog generalist en gecertificeerd mindfulnesstrainster (zowel voor volwassenen als voor kinderen).

Praktische informatie; kosten en aanmelden

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 uur die wekelijks op een vaste dag en tijdstip zal plaatsvinden. Daarnaast zal er een ouderavond plaatsvinden. Aanmelding kan telefonisch (024-7370211) of per mail (info@praktijk-sentio.nl). De groepsgrootte kan variëren van minimaal 6 tot maximaal 10 kinderen. Kosten voor de training zijn € 160,- (dit is inclusief cursusmateriaal en inclusief BTW). Aan het einde van elke bijeenkomst zullen ouders middels een nieuwsbrief op de hoogte worden gesteld van het onderwerp van de bijeenkomst met tips voor thuis. Aan ouders wordt geadviseerd om thuis het boekje ‘stilzitten als een kikker’ van Eline Snel te lezen (inclusief CD met oefeningen voor thuis). Indien gewenst kan dit boek ook via de praktijk Sentio worden aangeschaft, de extra kosten bedragen in dat geval € 17,95 (prijs van het boek via de webshop).

Mindfulness